OTRADANZA

SEMPERE

Moviment, llum, vibració i dinamisme són punts clau a l'obra d'Eusebi Sempere, figura referent a la configuració de la modernitat artística del país a la segona meitat del segle XX. Com a proposta del Museu d'Art Contemporani d'Alacant per commemorar el centenari del seu naixement, Asun Noales explora de manera meticulosa i delicada la tridimensionalitat dels cossos a l'espai, l'ús de la llum i la recerca d'un treball cinètic i òpticament seductor per a la plàstica escènica. El volum, la plasticitat, la repetició, el ritme, la musicalitat i la poesia tenen cabuda en aquest viatge abstracte i dansat que travessa l'obra de Sempere com una partitura de moviment, fent-la servir com a punt de partida per a la composició de les escenes.

SEMPERE és una producció del Museu d'Art Contemporani d'Alacant, l'Ajuntament d'Alacant, el Teatre Principal d'Alacant i la Companyia OtraDanza. Residència artística CCC Escorxador d´ELx. Al voltant de la celebració del centenari del naixement de l'artista Eusebio Sempere, pioner en l'art òptic i cinètic a Espanya a la meitat del segle XX, OtraDanza decideix investigar i aprofundir en la seva obra com a font d'inspiració per al nou espectacle. Asun Noales travessa el seu concepte estètic, espacial i lumínic per portar-lo al món físic i poètic de les seves creacions coreogràfiques.
L'obra neix sobre un sòlid terreny acadèmico-científic que busca indagar als arxius del MACA el desenvolupament conceptual, compositiu, plàstic i poètic de l'obra d'Eusebi Sempere. A partir d'aquí, la creadora entra a l'estudi per treballar amb l'elenc d'intèrprets, i com a font d'inspiració, selecciona diverses obres de Sempere com a partitura de moviment. L'obra de Sempere inspira les seves escenes, i Noales travessa el seu art des del visual fins al que és escènic. El seu treball amb la llum, la rítmica, la repetició, la superposició, l'efecte moare, són presents a tot l'espectacle. Aquestes característiques conflueixen amb el moviment, la composició i la posada en escena, neta, subtil i matemàtica que persegueix en aquesta proposta.

Eusebio Sempere és un dels artistes visuals més destacats del país. El punt central de la seva poètica és l'art cinètic que floreix a la primera meitat del segle XX. En aquesta creació es posa en acte un procés d'escriptura de la seva obra des d'una mirada coreogràfica i compositiva, imaginant com entra la dansa dins de la pintura i l'escultura minimalista a través del cos, la llum, l'espai i el so. Una posada en comú de diversos vocabularis com el de la dansa contemporània, la composició instantània i la performance en un exercici de materialització de la memòria visual dels quadres i escultures d'Eusebio Sempere. SEMPERE és una obra on la dansa és l'activadora d'una experiència cinetica, visual i espacial.

El dinamisme de les formes estètiques, unit al ritme ia la plàstica escènica amb jocs de llums, conflueixen amb el moviment, la composició i la posada en escena, neta, subtil i matemàtica que persegueix en aquesta proposta Asun Noales. Després d´una reflexió sobre l´herència cultural valenciana i amb la intenció de fomentar la producció de nous productes artístics inspirats en l´obra d´artistes contemporanis espanyols, l´obra neix com a revisió del patrimoni artístic Valencià. Aportant noves perspectives i interpretacions a les obres ja creades per Eusebio Sempere des d'altres disciplines artístiques, ofereix perspectives per al desenvolupament innovador de les arts escèniques valencianes.

VIDEO

EXHIBICIÓ


2 MAIG -20:00 H.

TEATRO ROMEA

MURCIA


AED24