PRESENTACIÓ LLIVRES AAEE

COL·LABORA

ORGANITZA

POÉTICAS DE CREACIÓN EN DANZA

PRESENTACIÓ A CARREC D´ALICIA SOTO

"Poéticas de creación en danza" sorgeix i es configura com una extensió i testimoni escrit de Diàlegs de Dansa, una activitat desenvolupada per l'Acadèmia de les Arts Escèniques d'Espanya, coordinada i dirigida per l'Especialitat de Dansa des de l'any 2017 fins a l'any 2021 • Alhora, Diàlegs s'enquadra dins del meu objectiu inicial, com a Delegada de l'Especialitat, de potenciar la investigació i la reflexió sobre la dansa mitjançant activitats o accions al voltant de la seva naturalesa i desenvolupament al nostre país. El propòsit era que fossin accions de valorització de la dansa visibles, desenvolupades per tot el país, potenciant la descentralització i donant valor i llum a tots els nostres creadors coreògrafs, tant novells com veterans, i de totes les disciplines de la dansa. En definitiva, la intenció última d'aquestes accions era enfortir l'apreciació i la creació de dansa en totes les seves formes i expressions, d'acord amb el mateix esperit de l'Acadèmia.
D'aquest objectiu inicial sorgeix no només l'activitat Diàlegs de Dansa (el desenvolupament de la qual assumeixo com a directora i coordinadora), sinó també la publicació dels tres volums de la història de la dansa contemporània a Espanya, i el present monogràfic sobre poètiques de creació. Aquest proposa una introspecció sobre la dansa des de tots els vèrtexs i de la manera més àmplia possible, abastant la riquesa i la gran explosió creativa i de creixement que la dansa ve des del s. XX a Espanya, cosa que també va inspirar l?activitat de Diàlegs de Dansa. Donada aquesta íntima connexió entre Poètiques i Diàlegs val la pena fer un somri repàs a la trajectòria d'aquesta última.
Diàlegs de Dansa es concep com una trobada entre dos coreògrafs de diferents disciplines de dansa que entaulen una conversa sobre el seu procés creatiu davant d'un públic que en darrer terme també participa en el debat. Els dos coreògrafs dialoguen entre si sobre les diferents formes i metodologies del procés creatiu d'un espectacle. El diàleg és guiat per un moderador encarregat de desvetllar preguntes i fomentar la dialèctica, primer només entre els coreògrafs i finalment també amb el públic, a qui es concedeix la paraula a l'últim tram de la trobada.
L'objectiu de Diàlegs de Dansa és desvetllar les eines i claus del procés creatiu dels coreògrafs espanyols, mostrant-ne la riquesa, diversitat i distinció. En segon lloc, pretén crear un acostament més gran entre la dansa i la societat, per generar notorietat sobre la disciplina i revaloritzar el talent artístic i intel·lectual de tots els seus professionals.

TRABAJO DE SÍSIFO

LAS ARTES ESCÉNICAS EN LA EDUCACIÓN

PRESENTACIÓ A CARRREC DE RICARDO GASSENT

Es tracta del primer estudi d'aquest calat que reflexiona sobre la importància de la pràctica de les arts escèniques a les diferents etapes de l'educació. Els autors d´aquest treball són Ricardo Gassent, Carmen Giménez Morte i Tomás Motos, teòrics i experts en diferents disciplines artístiques, que han aconseguit una primera aproximació al pensament de professionals, professorat i membres de l´Acadèmia especialitzats en música, dansa, teatre i circ.

INVITACIONS

Reserva d´invitacions en Casa Mediterráneo.
Enviar email amb nom, cognoms, DNI i telèfon.
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

20 ABRIL ALACANT 18:00 h.

CASA MEDITERRANEO - ALACANT

ABRIL EN DANSA 2022